Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila KalPaan

Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila KalPaan

KalPa on solminut kaksi pelaajasopimusta lupaavien nuorten pelaajien kanssa, kun Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila liittyvät keltapaitoihin kaksi kautta kattavilla sopimuksilla!

21-vuotias hyökkääjä Aapeli Räsänen ja 22-vuotias puolustaja Jesper Mattila ovat kuopiolaisseuran tuoreimmat värväykset. Kaksikko on viettänyt viime kaudet Pohjois-Amerikassa, Bostonin yliopistossa pelaten kovatasoista NCAA-yliopistosarjaa.

Aapeli Räsänen
21-vuotias Aapeli Räsänen on Tampereen Tapparan kasvatti. Isokokoinen keskushyökkääjä on pelannut viimeisen neljän kauden ajan Pohjois-Amerikassa ja viimeiset kolme kautta hän on edustanut Boston yliopistoa. Yliopistosarja NCAA:ssa Räsäselle kertyi kolmen kauden aikana 99 ottelua, pistein 20+27=47.

Räsäsen ja KalPan välinen sopimus on kaksivuotinen.

Oikealta ampuva Räsänen sai NHL-varauksen kesällä 2016, kun Edmonton Oilers varasi nuorukaisen 6. kierroksella numerolla 153. Räsänen oli voittamassa Suomen alle 18-maajoukkueessa MM-kultaa keväällä 2016 ja hän oli mukana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2017 ja 2018.

- Aapeli on vahvasti eteenpäin menevä pelaaja. Hän on käynyt läpi nuorisomaajoukkueputken ja 21-vuotiaana hänellä on mahdollisuus nousta nopeasti eturiviin, urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.

Räsänen on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan useassa eri roolissa. Oikealta ampuvana pelaajana hän tuo lisävaihtoehtoja muun muassa ylivoimapelaamiseen.

- Hän on luonteeltaan erilainen nuori pelaaja. Hän tuo koppiin karismaa ja johtajuutta nuoresta iästään huolimatta. Ollaan tyytyväisiä siihen, hän näki KalPan olevan oikea paikka ottaa seuraava askel eteenpäin urallaan. Pelaajan ja seuran keskeisiin tavoitteisiin kuuluu, että pelaaja voi ottaa täältä sen ratkaisevan askeleen kohti NHL:ää, Laine jatkaa.

Tampereella parhaillaan majaileva Räsänen on mielissään siirrosta kotimaan kaukaloihin ja KalPaan.

- Hyvillä mielin tullaan Kuopioon! Olen aika innoissani uudesta projektista ja odotan, että päästäisiin jo tositoimiin jätkien kanssa. Harjoitteluakin olen jo veljen kanssa pikkuhiljaa aloitellut, joten hyvät fiilikset kaikkinensa, Räsänen sanoo.

Räsäsen mukaan ajat Bostonissa kehittivät häntä sekä pelaajana että ihmisenä kaukalon ulkopuolella.

- Vuodet Bostonissa olivat hieno kokemus monella tapaa. Siellä pääsi pelaamaan kovatasoisia pelejä sekä samalla sai käydä samalla koulua ja kumpikaan ei kärsinyt. Pelit yliopistossa olivat kovatasoisia ja koin kehittyneeni pelaajan monella tapaa. Myös elämänkokemuksena se oli upea reissu, paljon uusia kokemuksia ja ystäviä tarttui matkaan.

Räsäsellä on myös selvät sävelet siitä, mitä hän tuo mukanaan KalPaan.

- Pyrin olemaan mahdollisimman luotettava kahden suunnan sentteri, jonka voi heittää paikkaan kuin paikkaan. Edustan sitä nuorta ja nälkäistä kaartia, joka haluaa voittaa. Koen, että KalPa on minulle hyvä paikka kehittyä, KalPassa rakennetaan parhaillaan voittavaa organisaatiota ja kulttuuria, joten uskon että tämä on hyvä paikka minulle.

Jesper Mattila
Vasemmalta ampuva puolustaja Jesper Mattila on puolestaan Tampereen Ilveksen kasvatti. 22-vuotias Mattila on edustanut Bostonin yliopistoa viimeisen neljän kauden ajan, tehden 142:ssa NCAA-ottelussa pisteet 8+32=40. Vuonna 1997 syntynyt Mattila oli voittamassa keväällä 2015 alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa.

Mattilan ja KalPan välinen sopimus on kaksivuotinen.

- Jesper on minulle tuttu pelaaja jo 1997-syntyneiden maajoukkuepolulta. Jesper näkee pelin hyvin ja pystyy kiekon kanssa yllättäviin ratkaisuihin, kaikkiaan hän on erinomainen yleispuolustaja.

- Jesper on saanut kokemusta kovista otteluista jo neljän kauden ajan Bostonista, joten näämme että hän pystyy pelaamaan heti Liigassa voittavalla tasolla. Hän suhtautuu harjoitteluun hyvin ja fysiikkapuoli on kunnossa Bostonin hyvän kuntokoulun jäljiltä.

Laineen mukaan Mattilassa on potentiaalia nousta aina Liigan kärkipuolustajiin asti.

- Mattila on luonteeltaan sellainen pelaaja, että hän tekee asiat kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella täysillä, mutta tuo samalla roppakaupalla positiivista energiaa koppiin ja koko yhteisöön.

Mattila itse liittyy KalPaan positiivisin mielin.

- Olen tosi innoissani. Tämä on ensimmäinen ammattilaissopimus minulle, vaikka ikää onkin jo 22 vuotta. Hieno mahdollisuus ottaa isoja askeleita eteenpäin uralla ja odotan jo että pääsee tutustumaan uusiin joukkuekavereihin sekä Kuopioon, Mattila iloitsee.

Mattila nostaa Räsäsen tavoin Bostonissa vietetyt vuodet suureen arvoon.

- Koulu on siellä isossa osassa arkea, mutta samalla pelaamisen ohessa saa myös kandin paperit. Kasvoin ihmisenä tuon ajanjakson aikana paljon ja jääkiekko NCAA:ssa on ehdotonta huipputasoa, koen että kehityin pelaajana paljon ollessani siellä., Mattila sanoo.

- Olen aika monipuolinen puolustaja. Pystyn pelaamaan puolustavammassa roolissa, eli ns. shut down -pakkina ja pystyn pelaamaan hyvin myös kiekollisemmassakin roolissa. Koen, että olen hyvä avaamaan peliä sekä kiekolla että jalalla ja olen kaikkiaan hyvä yleispuolustaja, Mattila päättää.

"Meillä on hyvä ryhmä kasassa tulevaa kautta varten"

KalPan urheilujohtaja Anssi Laineen mukaan joukkue alkaa olla valmis uutta Liiga-kautta varten.

- Meillä on hyvä ryhmä kasassa tulevaa kautta varten ja seuraavaksi meidän on odotettava millaiseksi tämä vallitseva tilanne kehittyy. Ennen sitä emme voi tehdä päätöksiä uusista pelaajasopimuksista, Laine päättää.

KalPalla on tällä hetkellä 25 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2020-2021:

Maalivahdit (3):
Eero Kilpeläinen (2021), Samu Perhonen (2021), Juha Jatkola (2022).

Puolustajat (7):
Jesper Mattila (2022), Lasse Lappalainen (2022), Kim Nousiainen (2021), Atte Lehikoinen (2022), Joona Riekkinen (2021), Mikael Seppälä (2021), Otto Huttunen (2021).

Hyökkääjät (15):
Aapeli Räsänen (2022), Miska Humaloja (2021), Kai Kantola (2021), Miikka Pitkänen (2021), Aleksi Klemetti (2021), Alexander Ruuttu (2021), Tommi Jokinen (2021), Henri Knuutinen (2021), Balázs Sebők (2021), Tuomas Vartiainen (2021), Leevi Aaltonen (2022), Juuso Könönen (2022), Benjamin Korhonen (2022), Severi Immonen (2021), Pekka Suhonen (2021), Rasmus Kuiri (2022), Juuso Mäenpää (2023).

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

KalPa-hyökkääjä Elias Koponen siirtyy Mestiksessä pelaavan Joensuun Kiekko-Poikien paitaan toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Lue lisää
Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

KalPa-hyökkäys vahvistuu tutulla nimellä, kun Miikka Pitkänen palaa kasvattajaseuransa paitaan loppukauden kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

IPK:n sopimuspelaajat Hugo Gallet, Roope Laavainen ja Henrik Tikkanen edustavat loppukauden ajan KalPaa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan Otto Huttunen, Eric Hjorth sekä Juuso Mäenpää viilettävät loppukauden IPK:n riveissä Mestiksessä.

Lue lisää
Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

KalPa-hyökkäys saa kaivattua lisäleveyttä, kun 23-vuotias laitahyökkääjä Sami Tavernier liittyy keltapaitoihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Tuore sopimus sisältää myös option Liiga-kaudesta 2021-2022.

Lue lisää
Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

KalPa ja 19-vuotias puolustaja Eric Hjorth ovat solmineet kevääseen 2022 saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Lisäksi pelaajasopimus sisältää KalPan option Liiga-kaudesta 2022-2023.

Lue lisää
Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

KalPa rakentaa tulevan kauden joukkuettaan maltillisesti ja kuopiolaisjoukkue on tehnyt jatkosopimukset Aleksi Klemetin, Tuomas Vartiaisen ja Joona Riekkisen kanssa.

Lue lisää