Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPalle kolme uutta pelaajasopimusta

KalPalle kolme uutta pelaajasopimusta

Savossa Liigan ainoa kotimainen joukkue

KalPa on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Uudet sopimuspelaajat ovat hyökkääjät Topi Piipponen ja Mikko Nuutinen sekä puolustaja Tero Konttinen.

KalPan sopimuspelaajien määrä tulevalle Liiga-kaudelle on nyt 28 ja uusia pelaajia joukkueeseen ei etsitä. Try out -pelaajien ja mahdollisten Pohjois-Amerikkaan siirtyvien pelaajien tilanteita seurataan ja KalPa reagoi tarvittaessa.

"Potentiaalinen profiilipelaaja pitkällä tähtäimellä"

Topi Piipponen (17) on KalPan oma kasvatti, joka teki viime kaudella B-junioreissa 36 ottelussa kovat pisteet 26+27 sekä nuoremman B-ikäluokan pelaajana Nuorten Liigassa 15 ottelussa jo pisteet 3+6. Piipponen oli suuressa roolissa KalPan B-juniorien voittaessa keväällä SM-pronssia, ja hyökkääjä on oman ikäluokkansa maajoukkueen vakiokalustoa. Piipposen sopimus kattaa seuraavat kolme kautta.

- Halusimme kiinnittää Topin pitkälle tulevaisuuteen. Luotamme, että hän jatkaa samaa hyvää kehityskaarta ja lähdemme tekemään hänestä profiilipelaajaa pitkällä tähtäimellä. Topi on vahva luistelija ja fyysinen, työteliäs pelaaja joka pystyy tekemään myös tulosta. Topi nousee jo Liiga-rinkiin haistelemaan ilmapiiriä ja pääsee mahdollisesti kokeilemaan Liigassa jo tulevalla kaudella jos kehitys jatkuu suotuisasti, urheilujohtaja Kimmo Kapanen kertoo.

"Pääsee hyvään testiin"

Mikko Nuutinen (23) on KalPa-kasvatti, joka takoi juniorivuosinaan pisteitä kaikissa ikäluokissa piste per peli tahtiin. Liiga-otteluita KalPan paidassa tilillä on kolme, sen jälkeen hyökkääjä on pelannut SaPKossa Mestistä neljällä kaudella. Viime kaudella Nuutinen oli joukkueensa kultakypärä ja paras maalintekijä, tehden 56 ottelussa pisteet 19+16. Nuutisen sopimus on kestoltaan kaksi kautta, sopimus sisältää seuran optiot elokuun lopussa sekä ensimmäisen kauden jälkeen.

 - Mikko on organisaation oma kasvatti, joka on pelannut viime kausilla nousujohteisesti SaPKossa. Halusimme antaa hänelle mahdollisuuden näyttää kykynsä Liiga-tasolla.

"Ominaisuudet sopivat meidän pelitapaan"

Tero Konttinen (28) on Vuosaaren Viikinkien kasvatti, joka on pelannut Liigaa Jokereissa, Ässissä, TPS:ssä ja Bluesissa. Parhaalla kaudellaan hän on tehnyt Liigassa puolustajalle kovat pisteet 7+20 ja viime kauden saldo Mestiksen HCK:ssa oli 35 ottelusta niin ikään kovat pisteet 6+29. Konttisen sopimus on kestoltaan kaksi kautta, sopimus sisältää seuran optiot elokuun lopussa sekä ensimmäisen kauden jälkeen.

 - Teron vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa ja hän on kiekollisesti taitavana hyvä ylivoimapelaaja. Tero on tehnyt kovia pisteitä puolustajaksi ja ominaisuudet sopivat meidän pelitapaan.


28 pelaajasopimusta

Maalivahdit (3):
Eero Kilpeläinen (2017+2018), Henri Kiviaho (2015), Tuukka Smura (2015).

Puolustajat (8):
Jussi Timonen (2017), Mikko Jokela (2016), Miika Koivisto (2016), Juuso Riikola (2016), Antti Halonen (2015), Joonas Lyytinen (2015), Mikael Seppälä (2015), Tero Konttinen (try out + 2015+2016).

Hyökkääjät (17):
Sami Mutanen (2016), Mikael Ruohomaa (2016), Toni Hyvärinen (2016), Jukka Voutilainen (2016), Kasperi Kapanen (2016), Saku Kinnunen (2016), Arttu Ilomäki (laina 2015), Jaakko Rissanen (2016), Janne Kolehmainen (2015), Jyri Junnila (2015), Heikki Liedes (2015), Joona Harjama (2015), Miikka Pitkänen (2015), Janne Keränen (2015), Jonne Tammela (2015), Topi Piipponen (2017), Mikko Nuutinen (try out + 2015+2016).

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKalPa vahvistuu NHL-hyökkääjällä

KalPa vahvistuu NHL-hyökkääjällä

KalPa-hyökkäys vahvistuu todellisella huippupelaajalla, kun Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Alexandre Texier liittyy keltapaitoihin marraskuun 2020 loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella.

Lue lisää
KalPan puolustus vahvistuu Otto Leskisellä

KalPan puolustus vahvistuu Otto Leskisellä

KalPa-puolustus vahvistuu todellisella huippupuolustajalla, kun Montreal Canadiensin sopimuspelaaja Otto Leskinen liittyy keltapaitoihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Hugo Gallet ja Roope Laavainen IPK-paitaan - kaksikolla ottelukohtaiset sopimukset KalPan kanssa

Hugo Gallet ja Roope Laavainen IPK-paitaan - kaksikolla ottelukohtaiset sopimukset KalPan kanssa

KalPan yhteistyöseura IPK on solminut yksivuotiset sopimukset kahden puolustajan kanssa, kun Hugo Gallet ja Roope Laavainen siirtyvät ensi kaudeksi IPK-paitaan. Samalla KalPa on solminut kaksikon kanssa ottelukohtaiset sopimukset kaudesta 2020-2021 ja sopimukset sisältävät optiot kahdesta seuraavasta Liiga-kaudesta.

Lue lisää
Jesse Graham jatkaa KalPassa

Jesse Graham jatkaa KalPassa

KalPa saa takalinjoilleen lisää kaivattua kiekollisuutta, kun viime kaudelta savolaisyleisölle tuttu 26-vuotias kanadalaispuolustaja Jesse Graham jatkaa keltapaidoissa yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
KalPa Hockey Oy:n tilikausi 2019-2020 kääntyi tappiolle

KalPa Hockey Oy:n tilikausi 2019-2020 kääntyi tappiolle

KalPa Hockey Oy teki päättyneellä tilikaudella tappiota 253 414 euroa.

Lue lisää
Sami Kapanen luopuu KalPan omistuksesta, yhtiön osake-enemmistö siirtyy

Sami Kapanen luopuu KalPan omistuksesta, yhtiön osake-enemmistö siirtyy

KalPan pääomistaja vaihtuu. Sami Kapanen on myynyt KalPa Hockey Oy:n omistuksensa joukolle maakunnallisia vaikuttajia, jotka omistavat jatkossa KalPan osake-ja äänienemmistön tätä tarkoitusta varten perustetun Savonmaan Puolesta Oy:n kautta.

Lue lisää