Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPalle kolme uutta pelaajasopimusta

KalPalle kolme uutta pelaajasopimusta

Savossa Liigan ainoa kotimainen joukkue

KalPa on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Uudet sopimuspelaajat ovat hyökkääjät Topi Piipponen ja Mikko Nuutinen sekä puolustaja Tero Konttinen.

KalPan sopimuspelaajien määrä tulevalle Liiga-kaudelle on nyt 28 ja uusia pelaajia joukkueeseen ei etsitä. Try out -pelaajien ja mahdollisten Pohjois-Amerikkaan siirtyvien pelaajien tilanteita seurataan ja KalPa reagoi tarvittaessa.

"Potentiaalinen profiilipelaaja pitkällä tähtäimellä"

Topi Piipponen (17) on KalPan oma kasvatti, joka teki viime kaudella B-junioreissa 36 ottelussa kovat pisteet 26+27 sekä nuoremman B-ikäluokan pelaajana Nuorten Liigassa 15 ottelussa jo pisteet 3+6. Piipponen oli suuressa roolissa KalPan B-juniorien voittaessa keväällä SM-pronssia, ja hyökkääjä on oman ikäluokkansa maajoukkueen vakiokalustoa. Piipposen sopimus kattaa seuraavat kolme kautta.

- Halusimme kiinnittää Topin pitkälle tulevaisuuteen. Luotamme, että hän jatkaa samaa hyvää kehityskaarta ja lähdemme tekemään hänestä profiilipelaajaa pitkällä tähtäimellä. Topi on vahva luistelija ja fyysinen, työteliäs pelaaja joka pystyy tekemään myös tulosta. Topi nousee jo Liiga-rinkiin haistelemaan ilmapiiriä ja pääsee mahdollisesti kokeilemaan Liigassa jo tulevalla kaudella jos kehitys jatkuu suotuisasti, urheilujohtaja Kimmo Kapanen kertoo.

"Pääsee hyvään testiin"

Mikko Nuutinen (23) on KalPa-kasvatti, joka takoi juniorivuosinaan pisteitä kaikissa ikäluokissa piste per peli tahtiin. Liiga-otteluita KalPan paidassa tilillä on kolme, sen jälkeen hyökkääjä on pelannut SaPKossa Mestistä neljällä kaudella. Viime kaudella Nuutinen oli joukkueensa kultakypärä ja paras maalintekijä, tehden 56 ottelussa pisteet 19+16. Nuutisen sopimus on kestoltaan kaksi kautta, sopimus sisältää seuran optiot elokuun lopussa sekä ensimmäisen kauden jälkeen.

 - Mikko on organisaation oma kasvatti, joka on pelannut viime kausilla nousujohteisesti SaPKossa. Halusimme antaa hänelle mahdollisuuden näyttää kykynsä Liiga-tasolla.

"Ominaisuudet sopivat meidän pelitapaan"

Tero Konttinen (28) on Vuosaaren Viikinkien kasvatti, joka on pelannut Liigaa Jokereissa, Ässissä, TPS:ssä ja Bluesissa. Parhaalla kaudellaan hän on tehnyt Liigassa puolustajalle kovat pisteet 7+20 ja viime kauden saldo Mestiksen HCK:ssa oli 35 ottelusta niin ikään kovat pisteet 6+29. Konttisen sopimus on kestoltaan kaksi kautta, sopimus sisältää seuran optiot elokuun lopussa sekä ensimmäisen kauden jälkeen.

 - Teron vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa ja hän on kiekollisesti taitavana hyvä ylivoimapelaaja. Tero on tehnyt kovia pisteitä puolustajaksi ja ominaisuudet sopivat meidän pelitapaan.


28 pelaajasopimusta

Maalivahdit (3):
Eero Kilpeläinen (2017+2018), Henri Kiviaho (2015), Tuukka Smura (2015).

Puolustajat (8):
Jussi Timonen (2017), Mikko Jokela (2016), Miika Koivisto (2016), Juuso Riikola (2016), Antti Halonen (2015), Joonas Lyytinen (2015), Mikael Seppälä (2015), Tero Konttinen (try out + 2015+2016).

Hyökkääjät (17):
Sami Mutanen (2016), Mikael Ruohomaa (2016), Toni Hyvärinen (2016), Jukka Voutilainen (2016), Kasperi Kapanen (2016), Saku Kinnunen (2016), Arttu Ilomäki (laina 2015), Jaakko Rissanen (2016), Janne Kolehmainen (2015), Jyri Junnila (2015), Heikki Liedes (2015), Joona Harjama (2015), Miikka Pitkänen (2015), Janne Keränen (2015), Jonne Tammela (2015), Topi Piipponen (2017), Mikko Nuutinen (try out + 2015+2016).

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivutRantaeskola ja Vartiainen jatkavat loppukauden KalPassa

Rantaeskola ja Vartiainen jatkavat loppukauden KalPassa

Try out -sopimuksilla KalPa-hyökkäyksessä pelanneet Julius Rantaeskola ja Tuomas Vartiainen jatkavat keltapaidoissa kauden loppuun asti ulottuvilla sopimuksilla.

Lue lisää
Sami Kaartinen KalPan Liiga-joukkueen fysiikkavalmentajaksi

Sami Kaartinen KalPan Liiga-joukkueen fysiikkavalmentajaksi

KalPa on tehnyt yhteistyösopimuksen Pro Prospect Oy:n kanssa kaudelle 2019-2020. Yhteistyösopimuksen myötä KalPan Liiga-joukkueen taustajoukot saavat vahvistusta alkavalle kaudelle, kun fysiikkavalmentaja Sami Kaartinen liittyy KalPan valmennustiimiin.

Lue lisää
Jussi Timonen vahvistaa KalPa-puolustusta

Jussi Timonen vahvistaa KalPa-puolustusta

Paluun kasvattajaseuraansa tekevän 36-vuotiaan Jussi Timosen ja KalPan välinen sopimus kattaa kauden 2019-2020.

Lue lisää
Janne Keränen palaa KalPan riveihin

Janne Keränen palaa KalPan riveihin

Janne Keränen, 31, palaa takaisin kuopiolaisseuran paitaan kauden 2019-2020 kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Matti Järvinen siirtyy KalPaan

Matti Järvinen siirtyy KalPaan

Kahdella viimeisimmällä Liiga-kaudella Tapparassa kovia pistemääriä latonut hyökkääjä Matti Järvinen liittyy keltapaitoihin ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
KalPa kiinnitti kahdeksan tulevaisuuden nimeä

KalPa kiinnitti kahdeksan tulevaisuuden nimeä

KalPa on solminut pelaajasopimuksen kahdeksan nuoren pelaajan kanssa.

Lue lisää