Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPalle kolme uutta pelaajasopimusta

KalPalle kolme uutta pelaajasopimusta

Savossa Liigan ainoa kotimainen joukkue

KalPa on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Uudet sopimuspelaajat ovat hyökkääjät Topi Piipponen ja Mikko Nuutinen sekä puolustaja Tero Konttinen.

KalPan sopimuspelaajien määrä tulevalle Liiga-kaudelle on nyt 28 ja uusia pelaajia joukkueeseen ei etsitä. Try out -pelaajien ja mahdollisten Pohjois-Amerikkaan siirtyvien pelaajien tilanteita seurataan ja KalPa reagoi tarvittaessa.

"Potentiaalinen profiilipelaaja pitkällä tähtäimellä"

Topi Piipponen (17) on KalPan oma kasvatti, joka teki viime kaudella B-junioreissa 36 ottelussa kovat pisteet 26+27 sekä nuoremman B-ikäluokan pelaajana Nuorten Liigassa 15 ottelussa jo pisteet 3+6. Piipponen oli suuressa roolissa KalPan B-juniorien voittaessa keväällä SM-pronssia, ja hyökkääjä on oman ikäluokkansa maajoukkueen vakiokalustoa. Piipposen sopimus kattaa seuraavat kolme kautta.

- Halusimme kiinnittää Topin pitkälle tulevaisuuteen. Luotamme, että hän jatkaa samaa hyvää kehityskaarta ja lähdemme tekemään hänestä profiilipelaajaa pitkällä tähtäimellä. Topi on vahva luistelija ja fyysinen, työteliäs pelaaja joka pystyy tekemään myös tulosta. Topi nousee jo Liiga-rinkiin haistelemaan ilmapiiriä ja pääsee mahdollisesti kokeilemaan Liigassa jo tulevalla kaudella jos kehitys jatkuu suotuisasti, urheilujohtaja Kimmo Kapanen kertoo.

"Pääsee hyvään testiin"

Mikko Nuutinen (23) on KalPa-kasvatti, joka takoi juniorivuosinaan pisteitä kaikissa ikäluokissa piste per peli tahtiin. Liiga-otteluita KalPan paidassa tilillä on kolme, sen jälkeen hyökkääjä on pelannut SaPKossa Mestistä neljällä kaudella. Viime kaudella Nuutinen oli joukkueensa kultakypärä ja paras maalintekijä, tehden 56 ottelussa pisteet 19+16. Nuutisen sopimus on kestoltaan kaksi kautta, sopimus sisältää seuran optiot elokuun lopussa sekä ensimmäisen kauden jälkeen.

 - Mikko on organisaation oma kasvatti, joka on pelannut viime kausilla nousujohteisesti SaPKossa. Halusimme antaa hänelle mahdollisuuden näyttää kykynsä Liiga-tasolla.

"Ominaisuudet sopivat meidän pelitapaan"

Tero Konttinen (28) on Vuosaaren Viikinkien kasvatti, joka on pelannut Liigaa Jokereissa, Ässissä, TPS:ssä ja Bluesissa. Parhaalla kaudellaan hän on tehnyt Liigassa puolustajalle kovat pisteet 7+20 ja viime kauden saldo Mestiksen HCK:ssa oli 35 ottelusta niin ikään kovat pisteet 6+29. Konttisen sopimus on kestoltaan kaksi kautta, sopimus sisältää seuran optiot elokuun lopussa sekä ensimmäisen kauden jälkeen.

 - Teron vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa ja hän on kiekollisesti taitavana hyvä ylivoimapelaaja. Tero on tehnyt kovia pisteitä puolustajaksi ja ominaisuudet sopivat meidän pelitapaan.


28 pelaajasopimusta

Maalivahdit (3):
Eero Kilpeläinen (2017+2018), Henri Kiviaho (2015), Tuukka Smura (2015).

Puolustajat (8):
Jussi Timonen (2017), Mikko Jokela (2016), Miika Koivisto (2016), Juuso Riikola (2016), Antti Halonen (2015), Joonas Lyytinen (2015), Mikael Seppälä (2015), Tero Konttinen (try out + 2015+2016).

Hyökkääjät (17):
Sami Mutanen (2016), Mikael Ruohomaa (2016), Toni Hyvärinen (2016), Jukka Voutilainen (2016), Kasperi Kapanen (2016), Saku Kinnunen (2016), Arttu Ilomäki (laina 2015), Jaakko Rissanen (2016), Janne Kolehmainen (2015), Jyri Junnila (2015), Heikki Liedes (2015), Joona Harjama (2015), Miikka Pitkänen (2015), Janne Keränen (2015), Jonne Tammela (2015), Topi Piipponen (2017), Mikko Nuutinen (try out + 2015+2016).

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivutElias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

KalPa-hyökkääjä Elias Koponen siirtyy Mestiksessä pelaavan Joensuun Kiekko-Poikien paitaan toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Lue lisää
Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

KalPa-hyökkäys vahvistuu tutulla nimellä, kun Miikka Pitkänen palaa kasvattajaseuransa paitaan loppukauden kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

IPK:n sopimuspelaajat Hugo Gallet, Roope Laavainen ja Henrik Tikkanen edustavat loppukauden ajan KalPaa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan Otto Huttunen, Eric Hjorth sekä Juuso Mäenpää viilettävät loppukauden IPK:n riveissä Mestiksessä.

Lue lisää
Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

KalPa-hyökkäys saa kaivattua lisäleveyttä, kun 23-vuotias laitahyökkääjä Sami Tavernier liittyy keltapaitoihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Tuore sopimus sisältää myös option Liiga-kaudesta 2021-2022.

Lue lisää
Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

KalPa ja 19-vuotias puolustaja Eric Hjorth ovat solmineet kevääseen 2022 saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Lisäksi pelaajasopimus sisältää KalPan option Liiga-kaudesta 2022-2023.

Lue lisää
Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

KalPa rakentaa tulevan kauden joukkuettaan maltillisesti ja kuopiolaisjoukkue on tehnyt jatkosopimukset Aleksi Klemetin, Tuomas Vartiaisen ja Joona Riekkisen kanssa.

Lue lisää