Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kannattajien paljon toivoma puolustaja valitsi KalPan

Kannattajien paljon toivoma puolustaja valitsi KalPan

 

Puolustajan paikalta viime kaudella 48 pistettä

Santeri Lukka (23) pelasi vuodenvaihteessa lainalla KalPassa neljä Liiga-ottelua, kirjautti pisteet 1+1 ja esiintyi niin vakuuttavasti, että KalPa-kannattajat alkoivat heti toivoa laajalla rintamalla hänelle pidempää sopimusta. Lukka (180 cm / 88 kg) voitti Mestiksen puolustajien pistepörssin 52 ottelun pisteillään 11+27=38 ja teki vielä pudotuspeleissä 13 otteluun pisteet 2+6=8, ollen Jukurien mestarijoukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Erinomaisen kauden pelanneen puolustajan perässä oli lukuisia seuroja, mutta vaa´an Kuopion eduksi kallistivat jälleen yhden nuoren, hyvin liikkuvan ja kiekollisen pelaajan kohdalla tutut asiat - KalPan täysin omanlainen pelitapa ja mahdollisuus suureen vastuuseen. Sopimus on kolmevuotinen, joista viimeinen vuosi on seuran optiolla.

Lukka jatkaa Kuopiossa numerolla 3, jolla ovat aloittaneet SM-liigauransa aiemmin KalPassa puolustajat Timo Kulonen, Kimmo Timonen, Jermu Pisto ja Simo-Pekka Riikola.

"Yhteisö seuran ympärillä teki vaikutuksen"

 - Savon piäkaupunkiin tuloon oli pari isoa syytä. Siellä kun viime kaudella kävin, ihmiset ja se yhteisö seuran ympärillä tekivät vaikutuksen muhun. Fanit ja ihmiset seuran sisällä. Ja siellä minulle annettiin mahdollisuus näyttää, arvostan sen korkealle. Ja onhan se KalPan pelitapa kiehtova kun oma luistelu, kiekollisuus ja laukaus sopivat siihen pelitapaan hyvin. Se on yksi suuri syy, teki vaikutuksen ne muutamat pelit mitkä siellä pelasin. Se oli tosi hienoa pelaajalle kun omat vahvuudet pääsivät oikeuksiinsa, kertoo siirtonsa taustoista Santeri Lukka.

 - Tämä on klisheisesti sanottu, mutta haluan pelaajana mahdollisimman korkealle tasolle. Pelasin kolme kautta Mestiksessä ja jokaisena päivänä tein töitä sen eteen että pääsisin Liigaan. Nyt haluan ansaita oman paikan Liigassa ja auttaa KalPaa mahdollisimman hyvin menestymään joukkueena. Ehdottomasti päivästä yksi asti tehdään kaikki sen eteen, että Kuopiossa päästään nostamaan kannua.


"Haluaa tehdä maaleja ja ratkaista otteluita"

 - Saimme nähdä Santeria omassa joukkueessa jo viime kaudella ja hän teki äärimmäisen vahvan vaikutuksen. Kyseessä on vielä nuori puolustaja joka on pelitaitava, haluaa tehdä maaleja ja ratkaista otteluita. Lisäksi hyvä laukaus sekä rightin kätisyys tuovat ylivoimaan hyvän lisän. Kiekollisesti rohkeana hän pystyy toteuttamaan meidän erilaista pelitapaa ja kykenee pelaamaan myös kovaakin taklauspeliä, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

 - Ykköspuolustaja oli niin tärkeä osa Jukurien mestaruustavoitetta, että he eivät halunneet luopua hänestä vielä kevätkaudella. Haluan kiittää Jukureita, että pääsimme hyvässä hengessä yhteisymmärrykseen heidän kanssaan vielä ensi kauden kattaneen sopimuksen purkamisesta, kun pelaaja itse halusi siirtyä Kuopioon.

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


SanteriLukka

Santeri Lukka

19.7.1991 Pori
Tiedot


Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

KalPa-hyökkääjä Elias Koponen siirtyy Mestiksessä pelaavan Joensuun Kiekko-Poikien paitaan toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Lue lisää
Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

KalPa-hyökkäys vahvistuu tutulla nimellä, kun Miikka Pitkänen palaa kasvattajaseuransa paitaan loppukauden kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

IPK:n sopimuspelaajat Hugo Gallet, Roope Laavainen ja Henrik Tikkanen edustavat loppukauden ajan KalPaa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan Otto Huttunen, Eric Hjorth sekä Juuso Mäenpää viilettävät loppukauden IPK:n riveissä Mestiksessä.

Lue lisää
Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

KalPa-hyökkäys saa kaivattua lisäleveyttä, kun 23-vuotias laitahyökkääjä Sami Tavernier liittyy keltapaitoihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Tuore sopimus sisältää myös option Liiga-kaudesta 2021-2022.

Lue lisää
Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

KalPa ja 19-vuotias puolustaja Eric Hjorth ovat solmineet kevääseen 2022 saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Lisäksi pelaajasopimus sisältää KalPan option Liiga-kaudesta 2022-2023.

Lue lisää
Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

KalPa rakentaa tulevan kauden joukkuettaan maltillisesti ja kuopiolaisjoukkue on tehnyt jatkosopimukset Aleksi Klemetin, Tuomas Vartiaisen ja Joona Riekkisen kanssa.

Lue lisää