Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPan valmennusjohtoon kaksi henkilövaihdosta

KalPan valmennusjohtoon kaksi henkilövaihdosta

 

KalPan Liiga-joukkueen valmennusjohtoon tulee kaksi henkilövaihdosta. 

Liiga-joukkueen päävalmentajana jatkaa kolmatta peräkkäistä kautta ja KalPassa yhteensä kahdeksatta kautta Pekka Virta. Valmentajana jatkaa kolmatta täyttä kautta Anssi Laine, joka tulee toimimaan myös U18-maajoukkueen valmentajana. Uusi valmentaja Liiga-joukkueessa tulee olemaan Sami Kapanen, joka johdatti edellisellä kaudella A-nuoret SM-pronssille. Maalivahtivalmentajaksi palaa Kimmo Kapanen, joka toimi tehtävässä jo kausilla 2008-2011. Hän jatkaa myös urheilujohtajana.

Kolmella edellisellä kaudella Liiga-joukkueen valmentajana toiminut Tommi Miettinen siirtyy A-nuorten päävalmentajaksi. Neljä kautta maalivahtivalmentajan työtä tehnyt Ilpo Kauhanen jatkaa uraansa Saksassa.

"Intressit kohtasivat"

- Kauden jälkeen keskustelimme avoimesti menneestä kaudesta ja tulevaisuudesta. Tiesimme Tommin halusta toimia tulevaisuudessa päävalmentajana ja Samilla on paras mahdollinen tieto Liiga-joukkueen kynnyksellä olevien nuorten potentiaalista ja mitä heidän nousu Liigaan vielä vaatii. Tällä vaihdolla pystymme antamaan Tommille mahdollisuuden edetä urallaan ja saamme Liiga-joukkueen valmennukseen uusia ajatuksia ja arvokasta tietoa nuorten pelaajien kehittämiseen, taustoittaa toimitusjohtaja Toni Saksman.

- Ilpo teki tällä kaudella töitä meidän lisäksi kuukausittain Saksassa ja hänelle oli luontevaa siirtyä sinne päätoimiseksi. Kimmo hänen tilalleen oli selkeä valinta, hän teki jo aiemmin vuosia yhteistyötä Pekan kanssa ja oli tärkeässä roolissa kehittämässä Mika Oksaa, Mika Järvistä ja Ari Ahosta maalivahteina.

"Koko ajan tarvitaan uudistumista"

- Liigassa päivittäinen työnteko on mennyt koko ajan hektisemmäksi. Koko ajan tarvitaan uudistumista ja raikkautta ja vähän muutosta. Kauden jälkeen asioita pohdittiin yhdessä ja nyt tuli mahdollisuus saada vähän uusia ajatuksia ja uutta näkökulmaa. Uskon, että saamme joukkueesta ensi kaudelle mielenkiintoisen tuotteen, näkee päävalmentaja Pekka Virta.

- KalPassa katsotaan yhtä aikaa sekä ensi kauteen että jo pidemmälle tulevaisuuteen. Hieno asia, että KalPassa koulutetaan itselle myös uusia valmentajia. Tuokkola, Laine, Kapanen ja nyt Miettinen, A-nuoret on hyvä paikka kehittyä myös päävalmentajana. Se on iso asia motivaation kannalta, että seuran sisällä on etenemismahdollisuuksia uralla.

- Nuorten pelaajien rooli tulee olemaan KalPassa myös tulevaisuudessa suuri. Sami on tehnyt heidän kanssaan tiivistä yhteistyötä kaksi kautta A-nuorissa ja työ jatkuu nyt kynnyksen toisella puolella Liigassa. Sami voi tuoda pelaajien kehittämiseen uutta näkökulmaa.

"Tämä on hieno mahdollisuus"

- Tämä on hieno mahdollisuus päästä hyvään ja kovaan, rutinoituneiden valmentajien oppiin. Meillä on ollut aina Pekan kanssa hyviä kiekkokeskusteluita ja niitä tullaan varmasti käymään paljon lisää, valmentaja Sami Kapanen kertoo.

- Tulen antamaan paljon aikaa yksilövalmennukseen ja Liigan puolelle nousseiden nuorten pelaajien jatkokehitykseen.

"Innolla palaan valmennustyöhön"

- Innolla palaan valmennustyöhön, lähemmäksi pelaajia. Valmennettavina ovat äärimmäisen rutinoitunut ja kokenut maalivahti sekä vasta uransa alkupuolella oleva nuori lupaus, se on mielenkiintoinen mixaus, maalivahtivalmentaja Kimmo Kapanen kertoo.

- Tästä on hyötyä myös urheilujohtajan työnkuvaan, kun pääsen näkemään enemmän kaikkien pelaajien päivittäistä tekemistä ja reagoimista pitkän kauden aikana erilaisiin tilanteisiin.

"Tämä on luonnollinen jatkumo"

- Olen nähnyt Liiga-valmentamista kolme kautta eri päävalmentajien vieressä ja nyt tuli mahdollisuus lähteä rakentamaan omaa päävalmentajapolkua. Tämä on luonnollinen jatkumo, pääsen nyt suunnittelemaan ja toteuttamaan valmentamista itse, näkemään mitä päivittäinen päävalmentajuus on. Tavoite on toimia tulevaisuudessa Liiga-tasolla päävalmentajana, kertoo A-nuorten päävalmentaja Tommi Miettinen.


KalPalla 21 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2016-2017 

Maalivahdit (2):
Denis Godla (2017+2018), Eero Kilpeläinen (2017+2018).

Puolustajat (9):
Eetu Sopanen (2018), Otto Leskinen (2018), Santeri Lukka (2017+2018), Waltteri Ruuskanen (2017), Juuso Riikola (2017), Joonas Lyytinen (2017), Jussi Timonen (2017), Antti Halonen (2017), Niko Mikkola (2017).

Hyökkääjät (10):
Sami Mutanen (2018), Balazs Sebok (2018), Jaakko Rissanen (2018), Jyri Junnila (2016+2017), Mikko Nuutinen (2017), Joni Nikko (2017), Jesse Mankinen (2017), Janne Keränen (2017), Miikka Pitkänen (2017), Topi Piipponen (2017).

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


KimmoKapanen

Kimmo Kapanen

12.9.1974 Vantaa
Tiedot

SamiKapanen

Sami Kapanen

14.6.1973 Helsingin mlk
Tiedot

TommiMiettinen

Tommi Miettinen

3.12.1975 Kuopio
Tiedot

PekkaVirta

Pekka Virta

19.4.1969 Turku
Tiedot


KalPa vahvistuu NHL-hyökkääjällä

KalPa vahvistuu NHL-hyökkääjällä

KalPa-hyökkäys vahvistuu todellisella huippupelaajalla, kun Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Alexandre Texier liittyy keltapaitoihin marraskuun 2020 loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella.

Lue lisää
KalPan puolustus vahvistuu Otto Leskisellä

KalPan puolustus vahvistuu Otto Leskisellä

KalPa-puolustus vahvistuu todellisella huippupuolustajalla, kun Montreal Canadiensin sopimuspelaaja Otto Leskinen liittyy keltapaitoihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Hugo Gallet ja Roope Laavainen IPK-paitaan - kaksikolla ottelukohtaiset sopimukset KalPan kanssa

Hugo Gallet ja Roope Laavainen IPK-paitaan - kaksikolla ottelukohtaiset sopimukset KalPan kanssa

KalPan yhteistyöseura IPK on solminut yksivuotiset sopimukset kahden puolustajan kanssa, kun Hugo Gallet ja Roope Laavainen siirtyvät ensi kaudeksi IPK-paitaan. Samalla KalPa on solminut kaksikon kanssa ottelukohtaiset sopimukset kaudesta 2020-2021 ja sopimukset sisältävät optiot kahdesta seuraavasta Liiga-kaudesta.

Lue lisää
Jesse Graham jatkaa KalPassa

Jesse Graham jatkaa KalPassa

KalPa saa takalinjoilleen lisää kaivattua kiekollisuutta, kun viime kaudelta savolaisyleisölle tuttu 26-vuotias kanadalaispuolustaja Jesse Graham jatkaa keltapaidoissa yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
KalPa Hockey Oy:n tilikausi 2019-2020 kääntyi tappiolle

KalPa Hockey Oy:n tilikausi 2019-2020 kääntyi tappiolle

KalPa Hockey Oy teki päättyneellä tilikaudella tappiota 253 414 euroa.

Lue lisää
Sami Kapanen luopuu KalPan omistuksesta, yhtiön osake-enemmistö siirtyy

Sami Kapanen luopuu KalPan omistuksesta, yhtiön osake-enemmistö siirtyy

KalPan pääomistaja vaihtuu. Sami Kapanen on myynyt KalPa Hockey Oy:n omistuksensa joukolle maakunnallisia vaikuttajia, jotka omistavat jatkossa KalPan osake-ja äänienemmistön tätä tarkoitusta varten perustetun Savonmaan Puolesta Oy:n kautta.

Lue lisää