Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sami Kapasen sopimus purettu - Tommi Miettinen on KalPan uusi päävalmentaja

Sami Kapasen sopimus purettu - Tommi Miettinen on KalPan uusi päävalmentaja

KalPan päävalmentajana viimeiset kaksi kautta toimineen Sami Kapasen valmentajasopimus on purettu. KalPan uudeksi päävalmentajaksi nousee Tommi Miettinen.

Sami Kapanen, 45, toimi KalPan päävalmentajana kausilla 2017-2018 ja 2018-2019. Kapasella oli sopimus KalPan kanssa myös kaudesta 2019-2020, mutta sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. KalPa saa sopimuksen purkamisesta osapuolten kesken sovitun purkukorvauksen ja Kapanen siirtyy päävalmentajaksi Sveitsin pääsarja National Leaguessa pelaavaan HC Luganoon.

- Meille tuli muutama viikko sitten tietoon, että Samin osaamista kohtaan on kiinnostusta ulkomailla. Kävimme silloin asian läpi yhtiön hallituksessa ja annoimme Samille luvan käydä neuvotteluja mahdollisen uuden työnantajan kanssa yhdessä sovituin ehdoin. Olen iloinen Samin puolesta, että asia eteni aina sopimukseen saakka. Nyt saavutettu ratkaisu on hyvä molempien osapuolten kannalta, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman taustoittaa.

- Olen kiitollinen KalPa-yhteisölle menneistä vuosista valmentajana. Yhteinen tie on ollut hieno ja kehittävä. Nyt eteen tulleen tilaisuuden hetkellä koen olevani valmis ottamaan seuraavan askeleen urallani. Päätöksen tekeminen oli helpompaa, kun KalPassa on jo vahvaa osaamista valmennuksessa ottamassa askelta eteenpäin, Sami Kapanen sanoo.

- Jo viimeisen kahden vuoden aikana olen omistajana ollut poissa KalPan toiminnan päivittäisestä arjesta, keskittyen valmennustyöhön. Sama rutiini seurassa jatkuu toimitusjohtajan, toimiston sekä hallituksen osaavissa käsissä, Kapanen päättää.

Tommi Miettinen nousee KalPan päävalmentajaksi

43-vuotias Tommi Miettinen on KalPan uusi päävalmentaja. Miettisen ja KalPan välinen valmentajasopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta ja sisältää option kaudesta 2021-2022.

Päättyneellä kaudella Miettinen käänsi Mestis-seura IPK:n kurssin ja IPK onnistui säilyttämään sarjapaikkansa suoraan ilman karsintoihin joutumista. Miettisen saldoksi IPK:n päävalmentajana muodostui komeat 16 voittoa 22 ottelusta.

- Tommi on tehnyt erittäin hyvää työtä organisaatiossamme jo usean vuoden ajan. Tätä taustaa vasten hän oli meille selkeä ykkösvaihtoehto uudeksi päävalmentajaksi. Kaudella 2017-2018 hän johti A-nuorten joukkueemme aina Suomen mestaruuteen saakka ja päättyneellä kaudella hän onnistui IPK:n kanssa kurssin kääntämisessä Mestiksessä, Saksman sanoo.

Miettinen aloitti valmentajauransa KalPan Liiga-joukkueen apuvalmentajana kaudella 2013-2014 ja kaudelle 2016-2017 hän siirtyi KalPan A-nuorten päävalmentajaksi.

- Tommi on ennättänyt kerätä kokemusta valmentamisesta jo kuuden kauden ajan, joten uskon että nyt on oikea aika ottaa seuraava askel uralla Liiga-joukkueen päävalmentajaksi, Saksman jatkaa.

Miettinen itse on täynnä intoa uuden haasteen edessä.

- Tietysti valtava innostus tämän uuden pestin myötä ja haaste tulee olemaan kova, mutta koen, että olen valmis sen vastaanottamaan, Miettinen sanoo.

Mittavan pelaajauran jälkeen Miettinen siirtyi valmennustehtäviin, eikä päätöstä ole tarvinnut katua.

- Olen pelaajaurani jälkeen toiminut Liiga-joukkueen apuvalmentajana, joten tunnen Liiga-ympyrät hyvin sekä pelaajan että valmentajan roolista. Viimeiset kolme vuotta olen saanut rakentaa omaa juttuani KalPan A-nuorten päävalmentajana sekä Mestiksessä lyhyemmän pestin ajan, mutta nyt koen olevani valmis tähän haasteeseen, Miettinen kertoo.

Muu valmennusryhmä jatkaa ennallaan

KalPan Liiga-joukkueen valmennusryhmän muut jäsenet, valmentaja Marko Tuomainen, maalivahtivalmentaja Jarkko Rissanen sekä videovalmentaja ja joukkueenjohtaja Atte Kinnunen jatkavat KalPan valmennustiimissä myös ensi kaudella. Kolmikolla on KalPan kanssa sopimus kaudesta 2019-2020.

Miettinen nimettiin tammikuussa myös Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmään, mutta KalPan päävalmentajuuden myötä Miettinen jää pois maajoukkuetehtävistä.

- Kun aloitin neuvottelut KalPan kanssa, kävi heti hyvin selväksi, että näitä kahta pestiä ei pysty yhdistämään. Liiga-joukkueen päävalmentajan tehtävät vaativat jatkuvaa läsnäoloa sekä keskittymistä ja Jääkiekkoliitto ymmärsi tilanteeni oikein hyvin, Miettinen valaisee.

Miettinen oli aiemmin nimetty myös KalPan A-nuorten päävalmentajaksi ja KalPa nimeää A-nuorten uuden päävalmentajan myöhemmin.

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


SamiKapanen

Sami Kapanen

14.6.1973 Helsingin mlk
Tiedot

TommiMiettinen

Tommi Miettinen

3.12.1975 Kuopio
Tiedot


Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

KalPa-hyökkääjä Elias Koponen siirtyy Mestiksessä pelaavan Joensuun Kiekko-Poikien paitaan toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Lue lisää
Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

KalPa-hyökkäys vahvistuu tutulla nimellä, kun Miikka Pitkänen palaa kasvattajaseuransa paitaan loppukauden kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

IPK:n sopimuspelaajat Hugo Gallet, Roope Laavainen ja Henrik Tikkanen edustavat loppukauden ajan KalPaa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan Otto Huttunen, Eric Hjorth sekä Juuso Mäenpää viilettävät loppukauden IPK:n riveissä Mestiksessä.

Lue lisää
Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

KalPa-hyökkäys saa kaivattua lisäleveyttä, kun 23-vuotias laitahyökkääjä Sami Tavernier liittyy keltapaitoihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Tuore sopimus sisältää myös option Liiga-kaudesta 2021-2022.

Lue lisää
Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

KalPa ja 19-vuotias puolustaja Eric Hjorth ovat solmineet kevääseen 2022 saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Lisäksi pelaajasopimus sisältää KalPan option Liiga-kaudesta 2022-2023.

Lue lisää
Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

KalPa rakentaa tulevan kauden joukkuettaan maltillisesti ja kuopiolaisjoukkue on tehnyt jatkosopimukset Aleksi Klemetin, Tuomas Vartiaisen ja Joona Riekkisen kanssa.

Lue lisää