Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Urheilujuhlan tuntua lompakkoon

Urheilujuhlan tuntua lompakkoon

Täysi kattaus

Suurien säännöllisesti pidettävien urheilun suurtapahtumien ansiosta urheiluvedonlyönti on niin suosittua kuin se tänä päivänä on. Jokaisella urheilulajilla on vähintään yksi valtava urheilutapahtuma joka vuosi ja suurtapahtumiin liittyvä vedonlyönti on monelle urheilufanille tärkeä osa kisakokemusta. Olipa kyse sitten mestaruuspelistä tai -turnauksesta, All-Star-pelistä tai vaikkapa golf-turnauksesta, nämä tapahtumat keräävät eniten panostuksia peleihin joka vuosi. Suurista urheilutapahtumista suomalaisittain suosituimpia vedonlyöntikohteita ovat vuosittaiset jääkiekon MM-kisat, Stanley Cup finaalit, Super Bowl, jalkapallon arvokisat ja Mestareiden liiga sekä olympialaiset. Vuodesta 2020 on tulossa urheilufaneille ja vedonlyöjille herkullinen vuosi. Tulossa ovat nimittäin vuosittaisten arvokisojen lisäksi jalkapallon Euroopan mestaruuskisat ja Tokyon kesäolympialaiset.

Tuottoisat olympialaiset

Kansainvälinen olympiakomitea (IOC) on lisännyt tulevien olympialaisten lajivalikoimaan baseballin / softballin, karaten, rullalautailun, kiipeilyn ja surffauksen. Rio de Janeiron 129. IOC-istunto totesi, että kyseessä oli olympiaohjelman nykyaikaisessa historiassa kattavin kokonaisvaltainen kehitys. Kisat kattavat nyt siis 33 urheilulajia, yli 300 kilpailua ja yli 10 000 urheilijaa. Muista uudistuksista mainittakoon koripallon ystäville mielenkiintoinen 3x3-pelimuoto, jossa joukkueisiin kuuluu kolme pelaajaa. 3x3-varianttia pelataan puolikkaalla kentällä, jossa on yksi kori. Kaaren sisäpuolella tehdyt korit ovat yhden pisteen arvoisia ja kaaren ulkopuolelta  tehdyistä saa kaksi pistettä. Voittajaksi selviää ensimmäinen joukkue joka saa 21 pistettä tai joukkue, joka johtaa 10 minuutin peliajan päättyessä. Vedonlyöjän kannalta uudet lajit ovat siitä kiinnostavia, että kisat houkuttelevat myös uusia viihdepelaajia. Myös monet vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat houkuttelevia uuden pelaajan etuja. Mikäli muutenkin seuraa olympialaisia saa tapahtumasta enemmän irti perehtymällä lajeihin ja lyömällä vetoa. Pienellä vaivannäöllä voi saada mukavasti lajitietämystä ja täten etua vedonlyöntiin viihdepelaajaan verrattuna ja kisoista tulee mielenkiintoisempaa seurattavaa. Tämä pätee varsinkin kun puhutaan pienemmistä lajeista joista kenelläkään, vedonlyöntitoimistojen kertoimien asettajat mukaan lukien, ei ole merkittävästi parempaa tietoa eikä näinollen selkeää etulyöntiasemaa. 

Suurtapahtumiin liittyvä vedonlyönti on muutenkin oma lajinsa. Olympialaisten joukkupeleissä on kyse turnausmuotoisesta pelaamisesta, jonka luonne on eri kuin sarjapeleissä. Jalkapallossa on olympialaisissa muitakin eroja kuten se, että joukkueiden ikäjakauma eroaa muista arvoturnauksista. Nimittäin joukkueet saavat pääasiassa rakentua alle 23-vuotiaista pelaajista. Yli tämän ikärajan saa olla maksimissaan kolme pelaajaa per joukkue. Yllätyksiä on jalkapallossakin tarjolla, josta hyvänä esimerkkinä on vuoden 2016 pronssimitalisti Nigeria. Lajin suurmaat eivät siis ole yhtä suuria suosikkeja olympialaisissa. Kannattaa täten tutustua mm. maiden nuorisomaajoukkueiden aiempien vuosien menestykseen ja ottaa selvää miltä mailta löytyy nuorta tähtiainesta. Myös joukkueiden yhteenhitsaantumiseen on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota näin erikoislaatuisessa kisassa. Naisten joukkueissa ei vastaavia ikärajoitteita ole. Paineet ovat huipussaan kun maailman ehdoton kärki kohtaa ja kaikki ovat pyrkineet maksimoimaan valmistautumisen, sillä mestaruuskisat ja olympialaiset ovat urheilijoille uran kohokohta. Tämä myös tarkoittaa sitä, että pienemmissä lajeissa voi tapahtua suurempi yllätyksiä, sillä kilpailijoilla ei yleensä kokemusta lähellekään samankokoisista kisoista. Pienenä poikkeuksena voi ajatella nuoria skeittaajia ja surffaajia, joista tuntuu löytyvän lumilautailun tapaan rennommalla elämänasenteella ja kylmällä päällä kilpailevia.

Viisaita vetoja

Olympialaisten vedonlyöntikohteissa riittää pelattavaa. Yleisimmät tarjolla olevat vedonlyönnin kohteet ovat veto kultamitalin, hopean ja pronssin voittajasta. Vetoa voi myös lyödä siitä kuka tai mikä joukkue ylipäätään voittaa jonkin kolmesta mitalista. Toinen mielenkiintoinen pelikohde on maakohtaiset mitalimäärät eli esim. mikä maa voittaa eniten kultamitaleita tai voittaako tietty maa yli vai alle määrätyn määrän mitaleita.

Hyvä valmistautuminen antaa paremmat mahdollisuudet menestymiseen myös olympialaisista vetoa lyötäessä. Teknologia tarjoaa tähän hyviä apuvälineitä. Voi seurata eri maiden medioiden uutisointia lajeista ja pelaajista sekä käyttää Googlen kääntäjää minkä tahansa kielisten artikkeleiden lukemiseen. Osa valmistautumista on myös pelikassan koon miettiminen etukäteen eli minkä verran haluaa rahaa käyttää vedonlyöntiin. Näin viihdyttävän kisakokemuksen ei tarvitse mennä pilalle ainakaan lompakossa olevan yllättävän suuren reiän vuoksi.


Takaisin edelliselle sivulle
UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

Kiinnostaako sinua urheilu? Haluatko päästä lähemmäksi tapahtumia kuin mitä olet aiemmin päässyt?

Lue lisää
UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivusto on laajentunut syyskuun alussa kattamaan myös Hämeenlinnan ja Kuopion.

Lue lisää
SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

Sami Hyypiän perustama hyväntekeväisyysyhdistys, SH4 tukirengas, jakoi ensimmäiset apurahat keskiviikkona Vantaalla.

Lue lisää
Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Uusin tulokas UrheiluSuomi.comin sivustolla on Lahti. Lahden sivuston sisältöä päivitetään ja kehitetään vähitellen kesän aikana.

Lue lisää
Vantaa mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Vantaa mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

UrheiluSuomi.comin sivusto sisältää jatkossa myös Vantaan.

Lue lisää
UrheiluSuomi.comin sivusto laajenee - uusin tulokas Espoo

UrheiluSuomi.comin sivusto laajenee - uusin tulokas Espoo

UrheiluSuomi.comin sivusto on laajentunut kattamaan myös Espoon.

Lue lisää