Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sami Kapanen luopuu KalPan omistuksesta, yhtiön osake-enemmistö siirtyy

Sami Kapanen luopuu KalPan omistuksesta, yhtiön osake-enemmistö siirtyy

KalPan pääomistaja vaihtuu. Sami Kapanen on myynyt KalPa Hockey Oy:n omistuksensa joukolle maakunnallisia vaikuttajia, jotka omistavat jatkossa KalPan osake-ja äänienemmistön tätä tarkoitusta varten perustetun Savonmaan Puolesta Oy:n kautta. Yhtiön osakasjoukko koostuu pääosin maakunnallisista yrittäjistä.

- Alkuperäinen ajatus KalPan omistukseen lähtiessäni oli turvata Kuopion kiekkoilun jatkuvuus ja palauttaminen Liiga-tasolle. Nyt vajaa kaksi vuosikymmentä myöhemmin voi mielestäni sanoa sen toteutuneen onnistuneesti. Itse olen saanut KalPalta paljon, enemmän kuin osasin kuvitella vuosituhannen alussa pohtiessani päätöstä sijoittaa KalPaan, Sami Kapanen sanoo kaupan suhteen.

- Menneiden vuosien aikana olen toiminut monissa erilaisissa rooleissa kiekon parissa keräten -runsaasti kokemusta ja näkemystä. Viime vuodet KalPan toiminta on ollut vakaata ja kasvanut toimitusjohtaja Toni Saksmanin alaisuudessa oikeaan suuntaan. Tonin toiminta ja uuden omistajaryhmän ideologia helpottaa päätöstä siirtää seuran tulevaisuus uusiin käsiin. Uskon päätöksen olevan oikea molemmille tahoille ja palvelevan hyvin molempia osapuolia. Viimeisen vuoden aikana on kypsynyt ajatus ajan olevan hyvä perheenä tutustua maailmaan ja sen mahdollisuuksiin. Halu kehittyä ja haastaa itsensä on suuri, odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kapanen päättää.

- Kauppa tehtiin Samin aloitteesta. Uskon että puhun kaikkien osakkaiden puolesta kun sanon, että meistä olisi ollut erittäin hyvä ratkaisu jos Sami olisi jatkanut edelleen KalPan pääomistajana. Mutta kun Sami oli päättänyt yhtiöstä luopua, niin halusimme varmistua toiminnan jatkuvuudesta niin että toimintaa on mahdollista harjoittaa jatkossakin niiden samojen arvojen mukaisesti kun tähänkin asti. Juoksimme tämän porukan kasaan yhdessä Markuksen (Pohjonen) kanssa, ja oli hienoa huomata miten suurin osa kontaktoiduista oli valmis lähtemään mukaan tähän projektiin, josta ei ole euroakaan odotettavissa takaisin, ainoastaan hyvää mieltä, kommentoi kauppaa KalPa Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen.

Uudet omistajat tunnistavat, että tämä ei ole sijoitus josta olisi odotettavissa tuottoja, vaan enemmänkin jotakin josta syntyy hyvää mieltä pitkäjänteisesti. Yhtenä tausta-ajatuksena on että uudella osakasryhmittymällä on mahdollisuus myös olla mukana pohtimassa keinoja, miten KalPa Hockey:lle olisi mahdollista löytää uusia tulonlähteitä jotka edesauttaisivat joukkuetta menestymään nousujohteisesti Liigassa.

Savonmaan Puolesta Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi osakkaat ovat valinneet Markus Pohjosen.

- Kun Sami tiedusteli halukkuuttani laajentaa omistustani yhtiössä, tuli minulle heti mieleen, että voisiko tällainen laajempi omistajuus olla mahdollista. Soitto Mikalle vahvisti ajatustani että lähdetään yrittämään tällaisen porukan kasaamista. Kuten Mika jo mainitsikin, oli työ lopulta kohtuullisen helppo, koska lähes kaikki olivat heti valmiita ja innolla lähdössä mukaan. Yleisin kommentti oli että ”tottakai mukana ollaan”. KalPa ja Savo kotimaakuntana on antanut meille niin paljon, että nyt on meidän vuoro antaa takaisin, Markus Pohjonen kertoo.

- Yleinen maailmanlaajuinen pandemia antoi vielä oman mausteensa kaupan loppuunsaattamiseen. Ennen kaupan lopullista sinetöintiä meidän oli tarpeen varmistua siitä, että toimintaa pystytään turvallisesti jatkamaan koronasta huolimatta. Muutoin koronalla ei ole tämän kannalta suurtakaan merkitystä kun tätä päätöstä ei alun perinkään ohjannut taloudellinen näkökulma. Korona on kuitenkin ohimenevä ilmiö sillä vuosikymmenien aikajänteellä millä me tätä katsomme. Savo on meidän sydämissämme kuitenkin sitkeästi, sitä ei yksi korona paljoa hetkauta, kommentoi Pohjonen.

Savonmaan Puolesta Oy:n osakkaat (aakkosjärjestyksessä):

Teemu Hartikainen
Mikko Isotalo
Markus Pohjonen
Toni Saksman
Mika Sutinen
Kimmo Timonen
Pasi Toppari
Mika Tossavainen
Oskari Tuhkanen
Teemu Vepsäläinen
Jarmo Vidgren

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


SamiKapanen

Sami Kapanen

14.6.1973 Helsingin mlk
Tiedot


KalPa Hockey Oy:n tilikausi 2019-2020 kääntyi tappiolle

KalPa Hockey Oy:n tilikausi 2019-2020 kääntyi tappiolle

KalPa Hockey Oy teki päättyneellä tilikaudella tappiota 253 414 euroa.

Lue lisää
Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila KalPaan

Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila KalPaan

KalPa on solminut kaksi pelaajasopimusta lupaavien nuorten pelaajien kanssa, kun Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila liittyvät keltapaitoihin kaksi kautta kattavilla sopimuksilla.

Lue lisää
Rantaeskola ja Vartiainen jatkavat loppukauden KalPassa

Rantaeskola ja Vartiainen jatkavat loppukauden KalPassa

Try out -sopimuksilla KalPa-hyökkäyksessä pelanneet Julius Rantaeskola ja Tuomas Vartiainen jatkavat keltapaidoissa kauden loppuun asti ulottuvilla sopimuksilla.

Lue lisää
Sami Kaartinen KalPan Liiga-joukkueen fysiikkavalmentajaksi

Sami Kaartinen KalPan Liiga-joukkueen fysiikkavalmentajaksi

KalPa on tehnyt yhteistyösopimuksen Pro Prospect Oy:n kanssa kaudelle 2019-2020. Yhteistyösopimuksen myötä KalPan Liiga-joukkueen taustajoukot saavat vahvistusta alkavalle kaudelle, kun fysiikkavalmentaja Sami Kaartinen liittyy KalPan valmennustiimiin.

Lue lisää
Jussi Timonen vahvistaa KalPa-puolustusta

Jussi Timonen vahvistaa KalPa-puolustusta

Paluun kasvattajaseuraansa tekevän 36-vuotiaan Jussi Timosen ja KalPan välinen sopimus kattaa kauden 2019-2020.

Lue lisää
Janne Keränen palaa KalPan riveihin

Janne Keränen palaa KalPan riveihin

Janne Keränen, 31, palaa takaisin kuopiolaisseuran paitaan kauden 2019-2020 kattavalla sopimuksella.

Lue lisää