Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sami Kapanen luopuu KalPan omistuksesta, yhtiön osake-enemmistö siirtyy

Sami Kapanen luopuu KalPan omistuksesta, yhtiön osake-enemmistö siirtyy

KalPan pääomistaja vaihtuu. Sami Kapanen on myynyt KalPa Hockey Oy:n omistuksensa joukolle maakunnallisia vaikuttajia, jotka omistavat jatkossa KalPan osake-ja äänienemmistön tätä tarkoitusta varten perustetun Savonmaan Puolesta Oy:n kautta. Yhtiön osakasjoukko koostuu pääosin maakunnallisista yrittäjistä.

- Alkuperäinen ajatus KalPan omistukseen lähtiessäni oli turvata Kuopion kiekkoilun jatkuvuus ja palauttaminen Liiga-tasolle. Nyt vajaa kaksi vuosikymmentä myöhemmin voi mielestäni sanoa sen toteutuneen onnistuneesti. Itse olen saanut KalPalta paljon, enemmän kuin osasin kuvitella vuosituhannen alussa pohtiessani päätöstä sijoittaa KalPaan, Sami Kapanen sanoo kaupan suhteen.

- Menneiden vuosien aikana olen toiminut monissa erilaisissa rooleissa kiekon parissa keräten -runsaasti kokemusta ja näkemystä. Viime vuodet KalPan toiminta on ollut vakaata ja kasvanut toimitusjohtaja Toni Saksmanin alaisuudessa oikeaan suuntaan. Tonin toiminta ja uuden omistajaryhmän ideologia helpottaa päätöstä siirtää seuran tulevaisuus uusiin käsiin. Uskon päätöksen olevan oikea molemmille tahoille ja palvelevan hyvin molempia osapuolia. Viimeisen vuoden aikana on kypsynyt ajatus ajan olevan hyvä perheenä tutustua maailmaan ja sen mahdollisuuksiin. Halu kehittyä ja haastaa itsensä on suuri, odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kapanen päättää.

- Kauppa tehtiin Samin aloitteesta. Uskon että puhun kaikkien osakkaiden puolesta kun sanon, että meistä olisi ollut erittäin hyvä ratkaisu jos Sami olisi jatkanut edelleen KalPan pääomistajana. Mutta kun Sami oli päättänyt yhtiöstä luopua, niin halusimme varmistua toiminnan jatkuvuudesta niin että toimintaa on mahdollista harjoittaa jatkossakin niiden samojen arvojen mukaisesti kun tähänkin asti. Juoksimme tämän porukan kasaan yhdessä Markuksen (Pohjonen) kanssa, ja oli hienoa huomata miten suurin osa kontaktoiduista oli valmis lähtemään mukaan tähän projektiin, josta ei ole euroakaan odotettavissa takaisin, ainoastaan hyvää mieltä, kommentoi kauppaa KalPa Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen.

Uudet omistajat tunnistavat, että tämä ei ole sijoitus josta olisi odotettavissa tuottoja, vaan enemmänkin jotakin josta syntyy hyvää mieltä pitkäjänteisesti. Yhtenä tausta-ajatuksena on että uudella osakasryhmittymällä on mahdollisuus myös olla mukana pohtimassa keinoja, miten KalPa Hockey:lle olisi mahdollista löytää uusia tulonlähteitä jotka edesauttaisivat joukkuetta menestymään nousujohteisesti Liigassa.

Savonmaan Puolesta Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi osakkaat ovat valinneet Markus Pohjosen.

- Kun Sami tiedusteli halukkuuttani laajentaa omistustani yhtiössä, tuli minulle heti mieleen, että voisiko tällainen laajempi omistajuus olla mahdollista. Soitto Mikalle vahvisti ajatustani että lähdetään yrittämään tällaisen porukan kasaamista. Kuten Mika jo mainitsikin, oli työ lopulta kohtuullisen helppo, koska lähes kaikki olivat heti valmiita ja innolla lähdössä mukaan. Yleisin kommentti oli että ”tottakai mukana ollaan”. KalPa ja Savo kotimaakuntana on antanut meille niin paljon, että nyt on meidän vuoro antaa takaisin, Markus Pohjonen kertoo.

- Yleinen maailmanlaajuinen pandemia antoi vielä oman mausteensa kaupan loppuunsaattamiseen. Ennen kaupan lopullista sinetöintiä meidän oli tarpeen varmistua siitä, että toimintaa pystytään turvallisesti jatkamaan koronasta huolimatta. Muutoin koronalla ei ole tämän kannalta suurtakaan merkitystä kun tätä päätöstä ei alun perinkään ohjannut taloudellinen näkökulma. Korona on kuitenkin ohimenevä ilmiö sillä vuosikymmenien aikajänteellä millä me tätä katsomme. Savo on meidän sydämissämme kuitenkin sitkeästi, sitä ei yksi korona paljoa hetkauta, kommentoi Pohjonen.

Savonmaan Puolesta Oy:n osakkaat (aakkosjärjestyksessä):

Teemu Hartikainen
Mikko Isotalo
Markus Pohjonen
Toni Saksman
Mika Sutinen
Kimmo Timonen
Pasi Toppari
Mika Tossavainen
Oskari Tuhkanen
Teemu Vepsäläinen
Jarmo Vidgren

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


SamiKapanen

Sami Kapanen

14.6.1973 Helsingin mlk
Tiedot


Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

KalPa-hyökkääjä Elias Koponen siirtyy Mestiksessä pelaavan Joensuun Kiekko-Poikien paitaan toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Lue lisää
Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

KalPa-hyökkäys vahvistuu tutulla nimellä, kun Miikka Pitkänen palaa kasvattajaseuransa paitaan loppukauden kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

IPK:n sopimuspelaajat Hugo Gallet, Roope Laavainen ja Henrik Tikkanen edustavat loppukauden ajan KalPaa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan Otto Huttunen, Eric Hjorth sekä Juuso Mäenpää viilettävät loppukauden IPK:n riveissä Mestiksessä.

Lue lisää
Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

KalPa-hyökkäys saa kaivattua lisäleveyttä, kun 23-vuotias laitahyökkääjä Sami Tavernier liittyy keltapaitoihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Tuore sopimus sisältää myös option Liiga-kaudesta 2021-2022.

Lue lisää
Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

KalPa ja 19-vuotias puolustaja Eric Hjorth ovat solmineet kevääseen 2022 saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Lisäksi pelaajasopimus sisältää KalPan option Liiga-kaudesta 2022-2023.

Lue lisää
Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

KalPa rakentaa tulevan kauden joukkuettaan maltillisesti ja kuopiolaisjoukkue on tehnyt jatkosopimukset Aleksi Klemetin, Tuomas Vartiaisen ja Joona Riekkisen kanssa.

Lue lisää