Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

KalPa rakentaa tulevan kauden joukkuettaan maltillisesti ja kuopiolaisjoukkue on tehnyt jatkosopimukset Aleksi Klemetin, Tuomas Vartiaisen ja Joona Riekkisen kanssa.

Jatkosopimukset KalPan kanssa solmivat hyökkääjät Aleksi Klemetti ja Tuomas Vartiainen sekä puolustaja Joona Riekkinen.

Sekä Klemetin että Vartiaisen sopimukset ovat kaksivuotisia. Riekkisen tuore jatkosopimus on puolestaan yksivuotinen.

- Koronan takia joukkueen rakentamisessa edetään poikkeukselliseen tahtiin. Nämä ovat meidän ensimmäiset kiinnitykset tulevaan kauteen ja nämä olivat pelaajia, jotka halusimme ehdottomasti pitää, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.

Aleksi Klemetti
Tuhoisaa jälkeä KalPan junioreissa tehnyt 21-vuotias Aleksi Klemetti murtautui KalPan Liiga-joukkueen pelaavaan kokoonpanoon jo kaudella 2018-2019, kolkutellen tehden ensimmäisellä Liiga-kaudellaan 17 (6+11) tehopistettä. Todellinen läpimurto antoi odottaa itseään viime kaudelle asti, jolloin Kuhmon Kiva HT:n kasvatti iski 59:ssä ottelussa pisteet 13+18=31. Tällä kaudella Klemetti on kuulunut keltapaitojen ehdottomaan parhaimmistoon, sillä hän mättänyt pelaamassaan 14:ssä Liiga-ottelussa jo pisteet 5+4=9.

171-senttinen ja 72-kiloinen Klemetti omaa painavan ja nopean rannelaukauksen, jolla hän on yllättänyt maalivahteja Liiga-tasolla jo useampaan kertaan. Klemetin vahvuuksiin lukeutuu myös hyvä luistelu ja pelinlukutaito, joiden avulla hän kykenee hyökkäyspäässä oivaltaviin ratkaisuihin.

- Klemetti on jo eturivin Liiga-hyökkääjä ja pystyy pelaamaan monessa eri roolissa, ylivoimapelissä ja tasakentällisin. Pelaajatyypiltään hän on työteliäs, sitkeä ja rohkea. Hänellä on juuri niitä ominaisuuksia, joita kaipaammekin ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme tehtyä hänen kanssaan kaksivuotisen jatkosopimuksen, Laine sanoo.

Klemetin ja KalPan välinen jatkosopimus kattaa Liiga-kaudet 2021-2022 ja 2022-2023.

Tuomas Vartiainen
Oikealta ampuva ja erittäin hyvästä liikkeestään tunnettu Tuomas Vartiainen on oululaisen juniorimyllyn kasvatti. Vartiainen pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan KalPassa ja vakiinnutti nopeasti paikkansa keltapaitojen kokoonpanossa, viimeistelemällä 53:ssä pelaamassaan Liigan runkosarjaottelussa pisteet 7+7=14. 24-vuotias laitahyökkääjä aiheuttaa vastustajille harmaita hiuksia nopean liikkeensä ja juonikkaiden ratkaisujensa ansiosta.

- Vartiaisen potentiaali alkaa hiljalleen näkyä. Hän on erinomainen luistelija, joka pystyy käyttämään vahvuuksiaan hyvin sekä kiekottomana että kiekollisena. Uskomme, että hänen hyvä pelaamisensa alkaa pian kantaa hedelmää tehojen muodossa. Tuomas on todella arvokas lisä meidän joukkueeseen, Laine niputtaa.

Vartiaisen ja KalPan välinen tuore jatkosopimus kattaa kaudet 2021-2022 ja 2022-2023.

Joona Riekkinen
Hyvin liikkuva ja peliä lukeva Joona Riekkinen (21) teki Klemetin tavoin debyyttinsä KalPassa jo kaudella 2017-2018. Viime kaudella 43 Liigan runkosarjaottelua pelannut Riekkinen osoitti kuuluvansa pääsarjatasolle pelaamalla ennakkoluulottomasti ja jämäkästi illasta toiseen. Riekkinen saa paljon vastuuta myös alivoimalla ja tällä kaudella pelaamassaan 12:ssa Liiga-ottelussa hän on naputellut pisteet 1+5=6, tehotilaston osoittaessa lukemaa +6

​​​​​​​Riekkinen oli Klemetin tavoin voittamassa KalPalle A-nuorten SM-kultaa keväällä 2018. KalPa-kasvatti Riekkisen jatkosopimus KalPan kanssa kattaa kauden 2021-2022.

- Joona puolustaa vahvasti ja on erittäin vahva kamppailija. Molemminpuolinen halu oli tehdä kauden mittainen jatkosopimus ja nähdä mihin suuntaan pelaaja kehittyy. Me laskemme paljon sen varaan, että Joona ottaa ison roolin meidän ensi kauden puolustuksessa, Laine sanoo.

KalPalla on tällä hetkellä 12 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2021-2022:

Maalivahdit: Juha Jatkola (2022)

Puolustajat: Joona Riekkinen (2022), Lasse Lappalainen (2022), Jesper Mattila (2022).

Hyökkääjät: Aleksi Klemetti (2023), Tuomas Vartiainen (2023), Leevi Aaltonen (2022), Benjamin Korhonen (2022), Juuso Mäenpää (2023), Aapeli Räsänen (2022), Juuso Könönen (2022), Oliver Kapanen (2022).

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivutElias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

KalPa-hyökkääjä Elias Koponen siirtyy Mestiksessä pelaavan Joensuun Kiekko-Poikien paitaan toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Lue lisää
Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

KalPa-hyökkäys vahvistuu tutulla nimellä, kun Miikka Pitkänen palaa kasvattajaseuransa paitaan loppukauden kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

IPK:n sopimuspelaajat Hugo Gallet, Roope Laavainen ja Henrik Tikkanen edustavat loppukauden ajan KalPaa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan Otto Huttunen, Eric Hjorth sekä Juuso Mäenpää viilettävät loppukauden IPK:n riveissä Mestiksessä.

Lue lisää
Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

KalPa-hyökkäys saa kaivattua lisäleveyttä, kun 23-vuotias laitahyökkääjä Sami Tavernier liittyy keltapaitoihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Tuore sopimus sisältää myös option Liiga-kaudesta 2021-2022.

Lue lisää
Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

KalPa ja 19-vuotias puolustaja Eric Hjorth ovat solmineet kevääseen 2022 saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Lisäksi pelaajasopimus sisältää KalPan option Liiga-kaudesta 2022-2023.

Lue lisää
Tommi Miettinen jatkaa KalPan päävalmentajana kevääseen 2023 saakka

Tommi Miettinen jatkaa KalPan päävalmentajana kevääseen 2023 saakka

KalPa ja Tommi Miettinen ovat solmineet kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen, joka pitää Miettisen KalPan Liiga-joukkueen peräsimessä kevääseen 2023 saakka.

Lue lisää