Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

KalPa-hyökkäys saa kaivattua lisäleveyttä, kun 23-vuotias laitahyökkääjä Sami Tavernier liittyy keltapaitoihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Tuore sopimus sisältää myös option Liiga-kaudesta 2021-2022.

23-vuotias Sami Tavernier liittyy KalPaan loppukauden kattavalla sopimuksella. Suomen ja Ranskan kansalaisuuden omaava Tavernier on oikealta ampuva laitahyökkääjä. 182-senttisen ja 80-kiloisen hyökkääjän ja KalPan välinen sopimus sisältää myös option Liiga-kaudesta 2021-2022.

- Sami on minulle tuttu pelaaja jo 1997-syntyneiden maajoukkuepolulta. Sami on monipuolinen pelaaja, joka ymmärtää pelin hyvin ja hän omaa hyvän laukauksen, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.

Tavernier on pelannut tällä kaudella 11 ottelua Ranskan pääsarjajoukkue Chamonix Pionniersin riveissä, pistein 4+6=10. Vuosina 2016-2020 Tavernier viiletti Pohjois-Amerikan kaukaloissa ja kovatasoisessa NCAA-sarjassa, edustaen Merrimack Collegea. Neljän yliopistovuoden aikana helsinkiläislähtöisen hyökkääjän vyölle kertyi yhteensä 139 NCAA-ottelua, tehopistein 26+50=76. Kaudella 2019-2020 Tavernier toimi Merrimackin kapteenina ja hän pelasi samalla kaudella myös yhden AHL-ottelun Syracuse Crunchin riveissä.

- Sami pelasi hyvässä yliopistossa kovatasoista sarjaa, tehden hyvät pisteet. Sami nousi yliopistojoukkueensa kapteeniksi ja se kertoo pelaajan luonteesta sekä johtajaominaisuuksistaan paljon. Sami ehti pelata myös yhden AHL-ottelun, kunnes koronapandemia sotki suunnitelmat, Laine jatkaa.

- Liigassa on nyt ennenäkemätön ottelutahti. On selvää, että tarvitsemme miehistöömme nyt leveyttä, jotta siedämme mahdollisia loukkaantumisia paremmin. Alexander Ruuttu on tekemässä paluun kokoonpanoon jo tällä viikolla ja helmikuun aikana paluun kaukaloon tekevät myös Miikka Pitkänen, Joona Riekkinen sekä Samu Perhonen. Heidän palattua, meillä on hyvä vahvuus kohdata Liigan tulevat ruuhkaviikot, Laine päättää.

Tavernier saapuu Kuopioon tänään ja hän liittyy KalPan harjoitusvahvuuteen heti karanteenin jälkeen. Tavernier tulee pelaamaan KalPassa numerolla 79.

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivutElias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

KalPa-hyökkääjä Elias Koponen siirtyy Mestiksessä pelaavan Joensuun Kiekko-Poikien paitaan toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Lue lisää
Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

KalPa-hyökkäys vahvistuu tutulla nimellä, kun Miikka Pitkänen palaa kasvattajaseuransa paitaan loppukauden kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

IPK:n sopimuspelaajat Hugo Gallet, Roope Laavainen ja Henrik Tikkanen edustavat loppukauden ajan KalPaa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan Otto Huttunen, Eric Hjorth sekä Juuso Mäenpää viilettävät loppukauden IPK:n riveissä Mestiksessä.

Lue lisää
Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

KalPa ja 19-vuotias puolustaja Eric Hjorth ovat solmineet kevääseen 2022 saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Lisäksi pelaajasopimus sisältää KalPan option Liiga-kaudesta 2022-2023.

Lue lisää
Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

KalPa rakentaa tulevan kauden joukkuettaan maltillisesti ja kuopiolaisjoukkue on tehnyt jatkosopimukset Aleksi Klemetin, Tuomas Vartiaisen ja Joona Riekkisen kanssa.

Lue lisää
Tommi Miettinen jatkaa KalPan päävalmentajana kevääseen 2023 saakka

Tommi Miettinen jatkaa KalPan päävalmentajana kevääseen 2023 saakka

KalPa ja Tommi Miettinen ovat solmineet kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen, joka pitää Miettisen KalPan Liiga-joukkueen peräsimessä kevääseen 2023 saakka.

Lue lisää