Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niko Hovinen, Valtteri Parikka ja Frank Gymer ovat ensimmäiset uudet pelaajat ensi kaudelle

Niko Hovinen, Valtteri Parikka ja Frank Gymer ovat ensimmäiset uudet pelaajat ensi kaudelle

 

KalPan seurahistorian parhaaksi muodostunut playoffs-kevät toi ensi kauden joukkueeseen odotettua suuremman vaihtuvuuden, muutaman pelaajan käytettyä sopimuksessaan olleen siirron ulkomaille mahdollistavan option. Joukkueesta ulospäin suuntautunut liikenne on nyt pysähtynyt ja on aika julkistaa kolmen ensimmäisen sisäänpäin tulevan pelaajan sopimukset ensi kaudelle. Lisää uusia pelaajasopimuksia julkistetaan lähiaikoina.

KalPa on kiinnittänyt maalivahti Niko Hovisen yhden kauden sekä puolustaja Valtteri Parikan ja hyökkääjä Frank Gymerin kahden vuoden sopimuksilla.

Niko Hovinen antoi viime kaudella vahvat näytöt potentiaalistaan, torjumalla KalPalle kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa.

"NIKON PERSOONA JA TEKEMINEN VAKUUTTIVAT"

Niko Hovinen (29) on suurikokoinen (199 cm / 101 kg) ja kokenut maalivahti, joka on pelannut urallaan Liigaa Jokereissa, Pelicansissa, Kärpissä, KalPassa ja KooKoossa sekä Pohjois-Amerikassa ECHL:ssä ja AHL:ssä, Ruotsissa SHL:ssä ja Allsvenskanissa sekä Sveitsissä NLA:ssa. Seurajoukkueissa Hovisen kovimmat meriitit ovat Pelicansin torjuminen Liigan finaaleihin 2012 sekä Malmö Redhawksin nostaminen SHL:ään 2015. Maajoukkueeseen Hovinen on kuulunut useammalla kaudella, ja hän on myös maailmanmestari vuodelta 2011.

Hovinen on KalPalle tuttu pelaaja jo viime kaudelta, jolloin hän pelasi KalPan maalilla kahdeksan ottelua. Tilastot olivat kovat kuudella voitolla, torjuntaposentilla 91,21 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,62.

- Niko kävi pelaamassa meillä viime kaudella hyvän jakson ja Kapasen Sami tykkäsi pelaajan tavasta tulla sisään joukkueeseen sekä hänen persoonasta ja päivittäisestä tekemisestä. Niko ja Denis Godla tulevat muodostamaan tasapainoisen ja laadukkaan maalivahtikaksikon, jonka eteen uusi joukkue rakennetaan, taustoittaa siirtoa toimitusjohtaja TONI SAKSMAN.

"HYVIN LIIKKUVA, LUPAAVA PUOLUSTAJA"

Valtteri Parikka (22) on raamit 179 cm / 78 kg omaava puolustaja, joka on pelannut aiemmin kahdella kaudella KalPan Nuorten SM-liigajoukkueessa ja sen jälkeisillä kausilla Liigaa Ässissä ja Pelicansissa sekä Mestistä useammassa seurassa. Viime kaudella Parikka pelasi Liigaa Pelicansissa 19 ottelua pistein 0+2 sekä Mestistä Peliitoissa runkosarjassa 24 ottelua pistein 6+12 ja pudotuspeleissä neljä ottelua pistein 0+2.

- Tuomaisen Marko teki Valtterin kanssa töitä jo viime kaudella ja hän on valmennuksellemme sitä kautta tuttu pelaaja. Valtteri on hyvin liikkuva, nuori lupaava puolustaja, joka halusi tulla nimenomaan Kuopioon kehittymään ja nousemaan täällä pelillisesti uudelle tasolle.

"HYVIN LIIKKUVA, TAITAVA HYÖKKÄÄJÄ"

Frank Gymer (20) on 176 cm / 71 kg kokoinen hyökkääjä, joka on pelannut juniori-ikäluokat läpi Jokereissa hyvin pistemäärin. Viime kaudella Gymer pelasi Jokerit-paidassa KHL:ää runkosarjassa 16 ottelua pistein 1+1 ja pudotuspeleissä kolme ottelua sekä K-Vantaan riveissä Mestistä runkosarjassa 28 ottelua pistekertymällä 8+5 ja pudotuspeleissä 13 ottelua pistein 2+6.

 - Frank pääsi viime kaudella murtautumaan Jokerien KHL-joukkueeseen ja ai siellä arvokasta kokemusta kovista otteluista. Hän on hyvin liikkuva ja taitava pelaaja, joka tuo kilpailua joukkueen hyökkäykseen.

"SOPIMUSTEN ULOSOSTOKORVAUKSET SIIRRETÄÄN PELAAJABUDJETTIIN"

Hyökkääjät Jaakko Rissanen, Jesse Mankinen ja Matias Myttynen sekä puolustaja Jussi Timonen ovat käyttäneet sopimuksissaan olleet ulkomaille siirtymisen mahdollistavat optiot. Rissanen, Mankinen ja Myttynen siirtyvät KHL:ään ja Timonen DEL:iin.

- Pelaajabudjetti ensi kaudelle oli budjetoitu viime kautta pienemmäksi. Saamme näistä sopimusten ulosostoista maltilliset korvaukset, siirrämme ne pelaajabudjettiin ja sen myötä pelaajabudjetti tulee nousemaan viime kauden tasolle. Rakennamme ensi kaudelle kilpailukykyistä joukkuetta, ja tulemme täydentämään joukkueen runkoa vielä useammalla profiilipelaajalla.

KALPALLA 26 PELAAJASOPIMUSTA LIIGA-KAUDELLE 2017-2018

Maalivahdit (3):
Arttu Ruotsalainen (2019), Niko Hovinen (2018), Denis Godla (2018).

Puolustajat (7):
Mikael Seppälä (2019+2020), Valtteri Parikka (2019), Juuso Riikola (2019), Joona Riekkinen (2018), Santeri Lukka (2018), Eetu Sopanen (2018), Otto Leskinen (2018). 

Hyökkääjät (16):
Aleksi Klemetti (2020), Leevi Aaltonen (2020), Eetu Luostarinen (2020), Frank Gymer (2019), Henri Knuutinen (2019), Topi Piipponen (2019), Tommi Jokinen (2019), Juuso Könönen (2018), Tuomas Ahtonen (2018), Mikko Juusola (2018), Tatu Kokkola (2018), Mikko Nuutinen (2018), Juuso Nevalainen (2018), Alexander Ruuttu (2018), Sami Mutanen (2018), Balazs Sebok (2018).

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2016-2017 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016-2017

Ottelut kaudella 2016-2017

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


NikoHovinen

Niko Hovinen

16.3.1988 Helsinki
Tiedot

ValtteriParikka

Valtteri Parikka

8.12.1994 Järvenpää
Tiedot


Rantaeskola ja Vartiainen jatkavat loppukauden KalPassa

Rantaeskola ja Vartiainen jatkavat loppukauden KalPassa

Try out -sopimuksilla KalPa-hyökkäyksessä pelanneet Julius Rantaeskola ja Tuomas Vartiainen jatkavat keltapaidoissa kauden loppuun asti ulottuvilla sopimuksilla.

Lue lisää
Sami Kaartinen KalPan Liiga-joukkueen fysiikkavalmentajaksi

Sami Kaartinen KalPan Liiga-joukkueen fysiikkavalmentajaksi

KalPa on tehnyt yhteistyösopimuksen Pro Prospect Oy:n kanssa kaudelle 2019-2020. Yhteistyösopimuksen myötä KalPan Liiga-joukkueen taustajoukot saavat vahvistusta alkavalle kaudelle, kun fysiikkavalmentaja Sami Kaartinen liittyy KalPan valmennustiimiin.

Lue lisää
Jussi Timonen vahvistaa KalPa-puolustusta

Jussi Timonen vahvistaa KalPa-puolustusta

Paluun kasvattajaseuraansa tekevän 36-vuotiaan Jussi Timosen ja KalPan välinen sopimus kattaa kauden 2019-2020.

Lue lisää
Janne Keränen palaa KalPan riveihin

Janne Keränen palaa KalPan riveihin

Janne Keränen, 31, palaa takaisin kuopiolaisseuran paitaan kauden 2019-2020 kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Matti Järvinen siirtyy KalPaan

Matti Järvinen siirtyy KalPaan

Kahdella viimeisimmällä Liiga-kaudella Tapparassa kovia pistemääriä latonut hyökkääjä Matti Järvinen liittyy keltapaitoihin ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
KalPa kiinnitti kahdeksan tulevaisuuden nimeä

KalPa kiinnitti kahdeksan tulevaisuuden nimeä

KalPa on solminut pelaajasopimuksen kahdeksan nuoren pelaajan kanssa.

Lue lisää