Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Santeri Haarala ja Axel Vidjeskog vahvistamaan Kuopion Palloseuraa

Santeri Haarala ja Axel Vidjeskog vahvistamaan Kuopion Palloseuraa

Kuopion Palloseura on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta. Santeri Haarala ja Axel Vidjeskog liittyvät KuPS-miehistöön 2+1-vuotisilla pelaajasopimuksilla.

KuPS aloitti valmistautumisen tulevaan pelikauteen joulukuussa, jolloin pariviikkoisella harjoitusjaksolla viiletti useampikin testipelaaja. Haarala ja Vidjeskog esiintyivät edukseen uuden KuPS-luotsi Simo Valakarin valvovan silmän alla ja tulevilla pelikausilla kaksikko tullaankin näkemään keltamustassa sotisovassa.

Kuopion Palloseura palasi harjoituskentälle tiistaina 5. tammikuuta. Sekä Haarala, että Vidjeskog ovat luonnollisesti KuPS:n harjoitusvahvuudessa mukana.

Haarala vaihtaa Aurajoen rannat Kallaveden kimallukseen

Santeri Haarala on 21-vuotias Tampereen Ilveksen kasvatti. Veikkausliiga-debyyttinsä Haarala teki kauden 2017 päätöskierroksella, jolloin hän pelasi viimeisen varttitunnin voitokkaassa vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Ottelun päätyttyä tupsukorvat pääsivät juhlimaan liigapronssia – seuran ensimmäisiä mitaleita 32 vuoteen.

Kaudella 2018 Haarala oli jo merkittävä osa tamperelaisten joukkuetta – tuolla kaudella hänelle kirjattiin peliminuutteja yhteensä 19 Veikkausliiga-ottelussa.
Lopullisen läpimurtonsa kynnyksellä olleen pelimiehen seuraava kausi meni piloille loukkaantumisien takia, jonka myötä Haarala pelasi tuolla kaudella vain reilut 20 pääsarjaminuuttia – ne tulivat lainapätkällä Rovaniemen Palloseuran paidassa. RoPS:n päävalmentajana oli tuolloin KuPS:n valmennusryhmässä nykyään oleva Pasi Tuutti.

Rikkonaisen ajanjakson jälkeen Haarala haki alkuvuodesta 2020 pelivirettä Kakkosessa pelaavan Ilveksen 2-joukkueesta. Viiteen otteluun tehdyt kahdeksan maalia herättivät Veikkausliigaan nousseen Turun Palloseuran kiinnostuksen ja heinäkuun siirtoikkunassa Haarala matkasi Turkuun.

Siirto TPS:aan olikin Haaralalta äärimmäisen onnistunut ratkaisu. 13 raitapaidassa pelatussa Veikkausliiga-matsissa Haarala onnistui neljästi maalinteossa, jonka lisäksi hän tarjoili kolme maalisyöttöä. Kausi päättyi kuitenkin mollivoittoisissa sävelmissä, kun TPS hävisi liigakarsinnoissa KTP:lle ja tippui kaudelle 2021 Ykköseen.
Haarala pystyy pelaamaan monipuolisesti hyökkäyksen eri rooleja ja hän onkin erinomainen lisä KuPS-valmennuksen työkalupakkiin.

”Mahtavaa päästä osaksi yhä Suomen parhaista joukkueista. Lyhyestä ajasta täällä on jäänyt tosi hyvä ja ammattilainen kuva. Joukkueen tavoitteita ei ole vielä asetettu, mutta olen tullut tänne menestymään. Henkilökohtaisella tasolla haluan vielä kehittyä pelaajana. Haluan tuoda kentälle tehoja maalien ja syöttöjen muodossa, mikä auttaa joukkuetta tuloksenteossa.”

Toisen polven huippufutari hakee läpimurtoaan KuPS:ssa

Axel Vidjeskog liittyy Kuopion Palloseuraan kasvattajaseurastaan Pietarsaaren FF Jarosta. Koko tähänastisen uransa kasvattiseurassaan pelannut 19-vuotias Vidjeskog on myös monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin keskikentän keskustassa, kuin myös laitakaistoilla. Nuoresta iästään huolimatta Vidjeskog on pelannut Ykkösen pelejä jo neljällä sarjakaudella. Debyyttinsä Ykkösen peleihin Axel teki jo 16-vuotiaana Grankulla IFK:a vastaan.

Neljän kauden aikana Vidjeskog on edustanut FF Jaroa 35 Ykkösen ottelussa, joissa tehoja on kertynyt kuuden maalin ja kolmen maalisyötön verran.
Vidjeskog on myös tuttu kasvo Suomen juniorimaajoukkueista. Viimeisimmäksi Vidjeskog on pelannut Suomen U18-maajoukkueessa kuopiolaisen Kai Nyyssösen alaisuudessa.

Vidjeskogin perheessä jalkapalloilu on vahvasti läsnä. Isä Niklas Vidjeskog muistetaan ennen kaikkea FF Jaron paidasta ja 150 pelatusta Veikkausliiga-ottelusta. Isoveli Adam palloili viime kauden Kokkolan Palloveikoissa ja pikkuveli Isak on ruotsalaisen huippuseura Kalmar FF:n organisaatiossa.

”Tosi hyvillä fiiliksillä Kuopioon ottamaan seuraavaa askelta peliuralla. Meillä on rakentumassa hyvä ja kilpailukykyinen joukkue, joten tavoite on tietenkin pyrkiä menestymään täällä. Olen pallovarma ja nopea pelaaja. Tykkään olla pallossa ja nautin pelaamisesta pienissä tiloissa. Koen, että näissä pelin osa-alueissa on ne omat vahvuuteni."

Lähde: kups.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Kuopion Palloseura - logo

KuPS - 2020 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Santeri Haarala

17.12.1999
Tiedot


Honkavaara ja Boström jatkavat Savossa - molemmille vuoden jatkosopimus KuPSin kanssa

Honkavaara ja Boström jatkavat Savossa - molemmille vuoden jatkosopimus KuPSin kanssa

Loistavaa työtä Kuopion Palloseuran peräsimessä tehnyt Jani Honkavaara jatkaa Kuopion Palloseuran päävalmentajana myös kaudella 2024. Honsun tutkaparina kuluvalla kaudella toiminut Sixten Boström jatkaa myös valmennusryhmässä kaudella 2024.

Lue lisää
Aada Nurmi siirtyy Kuopion Palloseuraan

Aada Nurmi siirtyy Kuopion Palloseuraan

Helsingin Palloseuran taitava keskikenttäpelaaja saapuu Kuopion Palloseuraan kauden 2024 kattavalla pelaajasopimuksella, jossa on myös optio kaudesta 2025.

Lue lisää
Keskikenttätähti Urho Nissilä siirtyy Kuopion Palloseuran riveihin

Keskikenttätähti Urho Nissilä siirtyy Kuopion Palloseuran riveihin

Keskikenttätähti Urho Nissilä siirtyy pysyvällä siirrolla Kuopion Palloseuran riveihin purettuaan aiemmin tässä kuussa pelaajasopimuksensa SV Zulte Waregemin kanssa. Nissilän tuore sopimus kasvattajaseuransa kanssa kattaa kauden 2021 loppuun saakka.

Lue lisää
Pedro Vitorin kausi 2020 on ohi loukkaantumisen johdosta

Pedro Vitorin kausi 2020 on ohi loukkaantumisen johdosta

Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Pedro Vitor loukkaantui alkuviikosta harjoituksissa.

Lue lisää
Petteri Pennanen vahvistaa Kuopion Palloseuraa loppukauden ajan

Petteri Pennanen vahvistaa Kuopion Palloseuraa loppukauden ajan

KuPS on vahvistanut rivejään merkittävällä paluumuuttajalla, kun Palloseuran oma kasvatti Petteri Pennanen palaa kuopiolaisten vahvuuteen loppukauden mittaisella pelaajasopimuksella.

Lue lisää
KuPS ja maalivahti Hemmo Riihimäki pitkään jatkosopimukseen

KuPS ja maalivahti Hemmo Riihimäki pitkään jatkosopimukseen

Kuopion Palloseura ja maalivahti Hemmo Riihimäki ovat solmineet monivuotisen jatkosopimuksen. Uusi sopimus pitää 17-vuotiaan maalivahtitalentin KuPS:ssa kauden 2023 loppuun asti.

Lue lisää